Dnm Římský kmín celý 50g

Dnm Římský kmín celý 50g
Výrobce: DNM
Kód produktu: Rk50
Skladová dostupnost: Na skladě
Cena: 31,00 Kč
Množství:     - NEBO -   Přidat do seznamu přání
Přidat ke srovnání

Kmín římský celý - koření, které je vhodné především do zeleninových a luštěninových jídel. Je hojně vyhledáván pro své krásné a originální aroma. Dodává lahodnou chuť i tvarohu, jogurtovým nápojům a dresinkům, bramborám, salátům a různým slaným pochutinám i pečivu.

 Složení: šabrej kmímovitý (Cuminum cyminum)

 

 Chuť a použití: Římský kmín dokáže přehlušit ostatní koření nebo  dokonce i samotný pokrm. Je aromatičtější a semena na rozdíl od kmínu jsou světlejší barvy. V chuti je ostřejší, mírně nakyslý a hodně výrazný, proto je třeba s ním zacházet opatrně. Používá se převážně v indické, mexické a arabské kuchyni. Směs curry, garamské koření a tandoori masala se nemůže bez cuminu obejít. Kromě toho se přidává do zeleninových, rýžových, luštěninových pokrmů a salátů, ochutí dušená jídla a polévky. Používá se při nakládání zeleniny, uzenin a sýrů, vhodný je i do zelí.             

 

 Skladujte na suchém a chladném místě, po otevření doporučujeme uchovávat ve vzduchotěsné nádobě.

  • BEZ GLUTAMANU
  • BEZ LEPKU
  • BEZ SOLI
  • BEZ BARVIV
  • BEZ KONZERVANTŮ

 

Země původu: Indie

 Obsah balení: 50g

 Měrná jednotka: 62,00 Kč / 100 g

 

 Cizrnová polévka s červenouu čočkou

 Budeme potřebovat: Cizrna, červená čočka, cibule, půl citronu, čerstvý koriandr (lístky a stonky), chilli, římský kmín, (řapíkatý celer, rajčata, brambory)

Osmažíme cibuli, můžeme osmažit i nadrobno nakrájený řapíkatý celer a rajčata, abychom měli polévku hustší a bohatší. Červenou čočku vaříme asi 15 až 20 minut, asi stejně dlouho, jako trvá normálně uvařit brambory, které můžeme do polévky také přidat. U červené čočky je normální, že se rozvaří, což je v případě polévky žádoucí, protože se nám polévka díky červené čočce krásně zahustí. Na závěr přidáme osmaženou cibuli, případně i řapíkatý celer a rajčata a okořeníme celým  římským kmínem ( je ale lepší, pokud ho přidáme už k cibuli při smažení), chilli a šťávou z půlky citronu. Přidáme také cizrnu z plechovky nebo uvařenou cizrnu, takže už ji nemusíme vařit – stačí, když se jen ohřeje. Nakrájený čerstvý koriandr servírujeme až přímo do talířů, abychom si naplno užili jeho vůni, která se při vaření ztrácí.

Napsat recenzi

Jméno a příjmení:


Text recenze: Poznámka: HTML tagy budou ignorovány!

Hodnocení: Nejhorší           Nejlepší

Captcha



Diskuze k produktu ()

www.siddha-ajurveda.cz |  Copyright © SIDDHA, s.r.o. - All rights reserved eDesign - tvorba www stránek